Meer dan 500 Assistants op Assistant Day 2013

18/04/2013
Secretary Plus viert 20ste verjaardag met tal van extra activiteiten voor assistant community.
Ruim 500 assistants nemen deel aan gelegenheidscongres in De Montil, Affligem
5 assistants-in-spe strijden er om felbegeerde Young Potential Award
Secretary Plus markeert verjaardag met nieuw boek: ‘Het Assistantberoep: verandering is de enige constante’


Affligem, 18 april 2013 (Assistant Day) – Vandaag verzamelen meer dan 500 assistants in Affligem voor Assistant Day. Naar aanleiding van haar twintigste verjaardag, organiseert Secretary Plus er een congres voor assistants. Ze kunnen er netwerken met collega’s en hun kennis en vaardigheden bijschaven tijdens verschillende workshops. Aan het eind van de dag wordt ook de Young Potential Award uitgereikt. Die bekroont de absolute toppers onder de laatstejaarsstudenten die een carrière als assistant ambiëren. En als kers op de taart stelt Secretary Plus een nieuw boek voor waarin een actueel beeld wordt geschetst van het belangrijkste bediendenberoep van ons land: ‘Het Assistantberoep: verandering is de enige constante’.

Barbara Stadsbader, Algemeen Directeur Secretary Plus, zegt: “In twintig jaar tijd is zowat alles veranderd. Maar onze nauwe band met de assistants maakt dat we nog steeds mee zijn met alles wat er reilt en zeilt in de assistant community. We hebben heel wat waardevolle inzichten verworven en die willen we graag en regelmatig delen. Het congres en de workshops zijn daarvoor een prima platform. En het nieuwe boek is het perfecte startpunt voor wie een actuele kijk op een erg boeiend beroep zoekt. Voer voor iedereen die van ver of nabij bij het beroep betrokken is: assistants, studenten (Office Management én anderen), managers, opleidingsverantwoordelijken en, waarom niet, iedereen die een carrièreswitch ambieert. Secretary Plus neemt carrièreadvies en coaching serieus.” 

Wie sleept de Young Potential Award 2013 in de wacht?

Secretary Plus reikt op het slotevent van het congres ook de Young Potential Award uit. Met de Award wil Secretary Plus de absolute toppers onder de laatstejaarsstudenten opsporen. Gretige starters krijgen de kans om kennis te maken met het bedrijfsleven en zich te bewijzen bij potentiële werkgevers. Het levert hen bovendien een mooie referentie op voor hun cv.

De wedstrijd ging in januari van start. Meer dan 200 studenten uit 33 scholen namen eraan deel. 5 kandidaten haalden de finale: Katrien Raemaekers (Katholieke Hogeschool Limburg), Bianca Bruyneel (Katho Kortrijk), Michelle Thywissen (Haute Ecole de la Ville de Liège), Laurence Demeulemeester (Hogeschool Gent) en Emmy Hutsebaut (Hogeschool Gent). Vanavond leren we wie de eerste Young Potential Award mee naar huis neemt en de tickets in de wacht sleept voor een citytrip naar New York. Meer informatie: www.youngpotentialaward.be

Bekijk ook onze video: