Laurence Demeulemeester wint Young Potential Award

18/04/2013
In totaal namen 208 studenten deel aan de wedstrijd die al in januari van start ging.
Met de Young Potential-wedstrijd wil Secretary Plus de absolute toppers onder de laatstejaarsstudenten opsporen. Gretige starters krijgen de kans om kennis te maken met het bedrijfsleven en zich te bewijzen bij potentiële werkgevers. Het levert hen alvast een mooie referentie op voor hun cv.
 
Meer dan 200 studenten uit 33 scholen namen eraan deel. 5 kandidaten haalden de finale: Laurence Demeulemeester (HoGent), Katrien Raemaekers (Katholieke Hogeschool Limburg), Bianca Bruyneel (Katho Kortrijk), Michelle Thywissen (Haute Ecole de la Ville de Liège) en Emmy Hutsebaut (HoGent).
 
Laurence Demeulemeester won met verve. Volgens de jury beschikt ze over alle vaardigheden waarover een assistant anno nu moet beschikken. Zo krijgen assistants heel wat straffe uitdagingen voorgeschoteld inzake communicatie en projectmanagement. Maar de jury loofde Laurence vooral om haar uitgebreide talenkennis en ambitie. Ze heeft al een diploma Management Assistant op zak en studeert binnenkort af als Bedrijfsvertaler-Tolk.
 
In het bijzijn van een paar honderd toekomstige collega’s, mocht Laurence als de Young Potential Award in ontvangst nemen. Het levert haar ook 2 tickets voor een citytrip naar New York op, een multimediapakket en talloze andere prijzen.
 
Secretary Plus wil met dit initiatief een brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven. De award zet beloftevolle laatstejaarsstudenten en de veelzijdigheid van de assistantfunctie in de schijnwerpers.
 
“Voor laatstejaarsstudenten is deze wedstrijd een ideale springplank naar een boeiende carrière. De Young Potential Award geeft hen een extra kans om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt en inzicht te krijgen in het bedrijfsleven”, aldus Barbara Stadsbader, Algemeen Directeur Secretary Plus. “De deelnemende bedrijven komen dan weer in contact met getalenteerde starters en mogelijke toekomstige medewerkers.”
 
Meer informatie over de award en de selectieprocedure vindt u op www.youngpotentialaward.be