Secretary Plus wint de Gezond Werken Award 2017

06/12/2017

Op dinsdag 5 december werd in Kortrijk de Gezond Werken Award uitgereikt. Deze award werd in het leven geroepen door het Vlaams Instituut Gezond Leven, in samenwerking met Prebes. Selectie- en wervingskantoor Secretary Plus ging aan de haal met de eerste plaats in de categorie profit, minder dan 100 werknemers.

Gezond Werken

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven slaat dit jaar voor de eerste keer de handen in elkaar met Prebes, een non-profitorganisatie die zich focust op welzijn op het werk, voor de creatie van een Gezond Werken Award. Deze award wordt uitgereikt aan ondernemingen binnen profit, social profit en overheden die aandacht besteden aan de gezondheid van hun medewerkers. Het Vlaams Instituut Gezond Leven reikte eerder de NV Gezond Award uit.

A healthy mind in a healthy body

De prijs voor de gezondste profitorganisatie met minder dan 100 werknemers was weggelegd voor wervings- en selectiekantoor Secretary Plus, gespecialiseerd in meertalige, ondersteunende profielen. “We zijn uiteraard erg blij met deze award”, aldus Linda Cappelle, algemeen directeur. “Dit is een mooie erkenning voor alle inspanningen die wij leveren om van onze kantoren een gezonde werkplek te maken. Onze slogan voor 2017 is dan ook ‘A healthy mind in a healthy body’, waarbij de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers voorop staan. De kick-off in januari was er eentje rond welzijn en gezonde voeding, waarbij Sandra Bekkari inspireerde tot evenwichtig koken. Doorheen het jaar geven we sessies relaxatietechnieken en mindfulness, is er oog voor een goede work-lifebalance en besteden we aandacht aan ergonomie: lapstopstandaard, grote schermen, headsets en e-learnings rond een goede zithouding worden voor iedereen voorzien. Gezondheid zit ook ingebakken in onze bedrijfscultuur. Zo strijden onze kantoren momenteel onderling in de Healthy Battles: een reeks uitdagingen waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. We hebben echter niet enkel aandacht voor het welzijn van onze medewerkers, ook bij klanten en kandidaten wordt dit volop gepromoot: klantenevents rond gezonde voeding of het weggeven van trendy waterkannen of fruit infusers. Na een jaar vol leuke initiatieven stellen we met trots vast dat onze inspanningen hebben geloond. We kijken dan ook uit naar een gezond 2018!”

De Award werd uitgereikt in aanwezigheid van presentatrice en gastvrouw van de avond Evy Gruyaert. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen stelde via een videoboodschap een nieuw project voor waarbij ondernemingen een subsidie kunnen ontvangen wanneer zij een coach onder de arm nemen om een preventief gezondheidsbeleid op te starten. Hij feliciteerde verder de winnaars met hun voorbeeldfunctie en hun geleverde inspanningen.