Secretary Plus lanceert tool die aangeeft welke functie het best aansluit bij interesses en vaardigheden

01/03/2018

Een tool die in enkele klikken weergeeft voor welke job iemand in de wieg is gelegd, dat klinkt als muziek in de oren. Wervings- en selectiekantoor Secretary Plus verzamelde al haar kennis en expertise en goot die in een beroepsoriëntatietool: MatchMe. De tool is vanaf 1 maart beschikbaar.

 

De ideale match

MatchMe is een gebruiksvriendelijke tool die zich focust op de niche van Secretary Plus: meertalige ondersteunende profielen. Aan de hand van een zelfbeoordeling op 25 kerncompetenties en de selectie van een aantal vereisten die onmisbaar zijn voor een job, zoekt MatchMe naar de ideale match tussen profiel en functie. Het resultaat wordt in een handig overzicht samengevat, waarbij er niet alleen geschikte functies worden weergegeven, maar eveneens een beschrijving van wat die functies inhouden. Het takenpakket wordt toegelicht, mogelijke opleidingen worden vermeld en de nodige competenties worden duidelijk omschreven. Daarnaast vertellen assistants vanuit hun ervaring over de functie. Op die manier worden de voorgestelde functies heel concreet en weet een gebruiker meteen wat hij of zij van die job kan verwachten.

 

Careercoach

Voor Secretary Plus is MatchMe de tweede tool die het bedrijf lanceert. “In april 2017 lanceerden we ook al onze salaristool, waar ondersteunende profielen hun salaris in de weegschaal kunnen leggen of een loon simuleren wanneer ze bijvoorbeeld uitkijken naar een nieuwe uitdaging”, aldus Violaine Baeten, marketing manager bij Secretary Plus. “We zijn al lang niet meer enkel een wervings- en selectiekantoor: we begeleiden en coachen onze kandidaten tijdens de volledige zoektocht naar de geschikte job en dergelijke tools helpen ons daarbij. Waar de salaristool een mooi zicht geeft op het loonpakket dat iemand mag verwachten in een bepaalde functie, helpen we met MatchMe om nét die job te vinden die het best aansluit bij de interesses en vaardigheden.”

 

MatchMe is vanaf 1 maart te raadplegen via matchme.secretary-plus.be.