Secretary Plus steunt Week van het Werkgeluk

14/09/2018
week-van-het-werkgeluk-secretary-plusTijdens de week van 24 september vieren we de Week van het Werkgeluk, een initiatief dat komt overwaaien van bij onze Noorderburen en waarbij er aandacht wordt gevraagd voor welzijn op het werk. 27% van de werkende mensen in België heeft immers één of meerdere slechte werkdagen per week en er is een groot verschil tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk in vergelijking met thuis. Aangezien een groot deel van een mensenleven zich afspeelt op de werkvloer, zijn dit alarmerende cijfers. Secretary Plus zet dan ook met veel plezier haar schouders onder het initiatief.

Vanzelfsprekend

Als winnaar van de Gezond Werken Award 2017 en als Great Place to Work 2018 was het voor uitzendkantoor Secretary Plus een logische keuze om mee aan de kar te trekken van de Week van het Werkgeluk, omdat ze het welzijn van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen. “In de huidige samenleving besteden we met z’n allen gemiddeld 40 uur per week op kantoor, waar we te maken krijgen met workloads, deadlines en verwachtingen. De cijfers over burn-outs zijn dan ook onrustwekkend”, aldus Linda Cappelle, algemeen directeur bij Secretary Plus. “Een bedrijf draait op menselijk kapitaal en dat kapitaal moet je verzorgen. Dus is het erg belangrijk dat werkgevers oog hebben voor het werkgeluk van hun medewerkers en hen op alle mogelijke manieren proberen te ondersteunen hierin. We willen dan ook met veel plezier mee ruchtbaarheid geven aan dit mooie initiatief.”

365 dagen werkgeluk

Zelf geven ze bij Secretary Plus het goede voorbeeld: “Onze mensen zijn de plus in Secretary Plus, dus het spreekt voor zich dat wij ons bekommeren over hun welzijn. Doorheen het jaar organiseren we verschillende events voor onze medewerkers: webinars rond mentale welzijn en burn-out preventie, korte yoga-video’s en binnenkort krijgen ze een volledige check-up van hun gezondheid. Verder besteden we veel aandacht aan work-lifebalance, ergonomie, gezonde voeding en is er ruimte om een open gesprek aan te gaan indien er problemen zouden zijn. We focussen ons 365 dagen per jaar op werkgeluk.”

Schrijf je in voor een gratis webinar

Speciaal voor de Week van het Werkgeluk organiseert Secretary Plus een gratis webinar rond re-integratie na een burn-out. Inschrijven kan via We Assist You.

Meer weten? Surf naar www.weekvanhetwerkgeluk.be