_V9A2437

Jurgen Detobel | Sales consultant | Halle

Jurgen Detobel werkt al tien jaar bij Secretary Plus, waarvan de eerste vijf jaar als projectmedewerker van Outsourcing Solutions. Dat leverde hem een schat aan ervaring op bij verschillende klanten van het bedrijf. Sinds vijf jaar is Jurgen intern in dienst en weet hij: nergens is de drive en de ambitie om te slagen groter dan bij Secretary Plus.

Je werkt als consultant in Halle. Wat zijn daar jouw verantwoordelijkheden?

“Als sales consultant ben ik in eerste instantie bezig met de zoektocht naar nieuwe klanten. Ik verzorg onze bestaande klantenrelaties en neem deel aan rekruterings- en netwerkevents. Dat kan bij een externe partner – op een jobbeurs, bijvoorbeeld – maar Secretary Plus stimuleert ons ook om eigen events te organiseren. Dat hoeft niet altijd met een hapje en een drankje te zijn. Je mag ook out of the box gaan met bijvoorbeeld een ontbijtmeeting.” 

“Het tweede luik van mijn job is het bijstaan van kandidaten in hun zoektocht naar een nieuwe job.”

Kan je uitleggen waarom je deze job zo graag doet?

“Ik hou van de afwisseling: elke dag is anders, wat ik als een uitdaging ervaar. Bovendien ben ik erg commercieel ingesteld: het resultaatgerichte, het werken naar een doel spreekt mij erg aan. Ik haal er veel voldoening uit als ik nieuwe klantenrelaties kan opbouwen én behouden.”

“De sterkste motivatie voor mij is de waardering die ik van een klant of een kandidaat krijg als ik voor hen een job kan invullen. Soms zijn de mensen zo tevreden dat ze me met een kleine attentie bedanken. Dat motiveert.”

Een schouderklopje van collega's doet natuurlijk ook altijd deugd. Hoe zou je de sfeer in het kantoor van Halle omschrijven?

“Wij vormen een hecht team. Met uitzondering van één consultant hebben we allemaal meer dan tien jaar ervaring bij Secretary Plus, we kennen elkaar dus goed. We werken zelfstandig en zelfsturend. We bepalen zelf op welke manier we willen werken en doordat we al zo lang samenwerken, weten we wat elkaars sterktes en zwaktes zijn. Ik ben bijvoorbeeld iets minder sterk in administratie, terwijl mijn collega daarin uitblinkt – op die manier vullen we elkaar mooi aan.”

_V9A2451

"Secretary Plus is meer dan een bedrijf, wij zijn een familie"

Waaraan heeft Secretary Plus de verkiezing tot Best Workplace volgens jou het meeste te danken? Wat vind jij de grootste troef van het bedrijf?

“Ik heb vijf jaar voor Outsourcing Solutions van Secretary Plus gewerkt, wat me zowel bij kmo's als bij multinationals heeft gebracht. Wel: de sfeer, dynamiek en betrokkenheid van Secretary Plus vind je nergens anders. We feliciteren elkaar bij successen en zijn ook bereid om voor elkaar in de bres te springen bij tegenslagen. Dat is het 'SPlus-gevoel'. Secretary Plus is meer dan een bedrijf, wij zijn een familie.”

Wat doet jullie kantoor om de slogan voor 2017 van Secretary Plus, 'A healthy mind in a healthy body', waar te maken?

“Op de jaarlijkse kick-off  hebben we een workshop van Sandra Bekkari gekregen over gezonde voeding, gevolgd door een lunch. Sindsdien hebben wij 's ochtends op kantoor ons granola-moment en stimuleren we elkaar om gezonde tussendoortjes te eten. Ook de vele incentives hebben een aangepast jasje gekregen: Zo maak je dit jaar bijvoorbeeld kans op een fruitmand indien er mooie resultaten worden behaald.

“De laatste jaren heeft Secretary Plus heel wat inspanningen geleverd om van onze kantoren uitnodigende, gezonde werkplekken te maken. Er is aandacht voor de work-life balans. Er zijn ergonomische aanpassingen mogelijk voor wie dat wenst en de communicatie is open. Als werknemer sta je bovendien dicht bij het management, dat jou persoonlijk kent. Ik kan gewoon aan de algemeen directeur vragen hoe haar vakantie is geweest. Het contact is gemoedelijk, er is weinig hiërarchie.”

_V9A2490

"De sfeer, dynamiek en betrokkenheid van Secretary Plus vind je nergens anders. Wij zijn allemaal zeer gedreven en we gaan samen voor het beste resultaat"

Je had het daarnet over het familiegevoel bij Secretary Plus. Hoe komt het dat de werknemers zich zo sterk met elkaar verbonden voelen?

“Wij proberen allemaal om het beste van onszelf te geven. Wij zijn ambitieus, harde werkers, gepassioneerd en betrokken. Tegelijk hanteren we het motto 'work hard, play hard': we nemen de tijd om onszelf te belonen voor het harde werk en stil te staan bij wat we verwezenlijken.”